Yüzey ve merkez tahrikli kumaş sarma makineleri, tekstil endüstrisinde kumaşı bir masuraya sarmak için kullanılan iki ana tipte kumaş sarma makinesidir. Her birinin tasarımına, işlevselliğine ve kullanıldığı özel uygulamaya bağlı olarak avantajları ve dezavantajları vardır.

Yüzey Kumaş Sarıcıları
Avantajlar:
Hassas Sarım: Yüzey sarıcıları hassas kumaşları bozmadan sarabilir. Sarım gerilimi daha geniş bir yüzey alanına yayıldığı için kumaş çok fazla gerilmez.
Çok Yönlülük: Hassas ve esnek olanlar dahil, çeşitli kumaşları deforme etmeden sarabilirler. Ayrıca, top ağırlığı sarım silindirlerine biner, böylece topun masurası top ağırlığından dolayı sehim vermez, böylece yüzey sarıcı, çok daha büyük topların sarılmasını mümkün kılar.
Ayarlanabilir Tansiyon Kontrolü: Bu tip sarıcılarda, kumaş kalitesini korumak ve kırışıklıkları veya bozulmaları önlemek için çok önemli olan daha hassas tansiyon kontrolü mümkündür.

Dezavantajlar:
Hız Kısıtları: Yüzey sarıcılar genellikle merkezden tahrikli sarıcılara göre daha düşük hızlarda çalışır ve bu da, genel üretkenliği azaltabilir.
Minimum Tansiyon: Yüzey baskı silindiri nedeniyle yüzey sarıcılar, merkez sarıcılar kadar gevşek tansiyon elde edemezler.
Kompleksite: Homojen tansiyonu ve hassas sarımı sağlamak için gereken mekanizmalar nedeniyle daha karmaşık ve pahalı olabilirler.
Bakım: Daha fazla hareketli parça ve temas yüzeyi, daha yüksek bakım gereksinimlerine ve maliyetlere yol açabilir.
Merkez Tahrikli Kumaş Sarıcılar
Avantajlar:
Yüksek Hız: Merkez tahrikli sarıcılar daha yüksek hızlarda çalışabilir, bu da onları yüksek hacimli üretim ortamları için uygun hale getirir.
Basitlik: Bu sarıcılar, tasarım ve işletim açısından daha basittir ve potansiyel olarak daha düşük ilk yatırım ve bakım maliyetlerini mümkün kılar.
Verimlilik: Uzun üretim süreleri için genellikle daha verimlidirler.

Dezavantajlar:
Tansiyon Kontrolü: Kumaş boyunca eşit tansiyonu korumak, özellikle esnek veya hassas kumaşlar için daha zor olabilir ve bu da kalite sorunlarına yol açabilir.
Daha Az Esnek Yapı: Merkezden tahrikli sarıcılar hassas veya esnek kumaşlar için uygun olmayabilir, çünkü tansiyon doğrudan topun merkezine uygulanır, bu da potansiyel olarak malzemeyi gerebilir veya zarar verebilir.
Kırışma Riski: Tansiyon doğru şekilde yönetilmezse veya kumaş özellikle hassas ise, kumaşın kırışma veya deforme olma riski daha yüksektir.
Sehim Verme: Rulo ağırlığı arttıkça şaft sehim vermeye başlar ve kırışıklıklar, teleskop etkileri vb. yaratabilir. Topun, altındaki silindirlerle desteklenmesi gerekir.
İki sarıcı arasında seçim yaparken, çalıştığınız kumaş türü, gerekli üretim hızı ve hacmi ve bitmiş ürünün kalite talepleri dahil olmak üzere üretiminizin özel ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmanız çok önemlidir. Her sarıcının ayrı bir yeri vardır ve en iyi seçim, genellikle bu faktörlerin sağlıklı değerlendirmesine bağlıdır.
Kombine Sarıcılar, her iki sarıcı tipinin dezavantajlarına bir çözüm mü?
Yüzey ve merkez sarım modlarından herhangi birinde veya kombinasyonunda çalışabilen kombine kumaş sarıcılar, tekstil hattında çeşitli kumaş türlerinin sarıldığı durumlarda doğru çözüm olabilir. Yatay rulo kıstırma görevi gören bir şaft kaldırma basıncı eklemek, ek sıkılık sağlar.

BTU-TECH, tüm sektör ihtiyaçlarını karşılamak için yenilikçi bir sarım platformu oluşturdu: “Hepsi Bir Arada Sarıcı”
“BTU-TECH Hepsi Bir Arada Sarıcı”nın full versiyonu, her üç modda da (yüzey, merkez, baskı silindiri ve kombine) çalışabilir. Ayrıca, bu sarıcı, optimum yatırımla özelliklerden herhangi biriyle sipariş edilebilir. Daha sonra, yeni kumaş sarım gereksinimleri için ek özellikleri ve işlevleri içerecek şekilde yükseltilebilir.
Ayrıntılı ürün videosu ve broşürü için “Hepsi Bir Arada Sarıcı” web sayfasını ziyaret edin.